Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, hogy megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a darált diót. Az egészet alaposan simára keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on, tűpróbáig (kb. 25-30 percig) sütjük. Miután elkészült, a sütő ajtaját először csak résnyire nyitjuk ki, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.08.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, hogy megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a darált diót. Az egészet alaposan simára keverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on, tűpróbáig (kb. 25-30 percig) sütjük. Miután elkészült, a sütő ajtaját először csak résnyire nyitjuk ki, majd néhány perc múlva teljesen, hogy a pára távozhasson, és a tészta ne essen össze.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a széleit pedig levágjuk. A levágott tésztadarabokat apró darabokra törjük, és meglocsoljuk a maradék tej és a rumaroma keverékével. Hagyjuk állni, amíg teljesen beszívja a folyadékot.

Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a tejben megáztatott tésztadarabokat is óvatosan beleforgatjuk.

Ezzel a keverékkel megtöltjük és kívülről is bevonjuk a tortát. Díszítésként fél diószemeket vagy kimagozott meggyet használhatunk.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is