Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Daratorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 3 dl búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5 dkg dió

A töltelékhez

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 7,5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál rumaroma

Elkészítése

A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, hogy megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a darált diót. Az egészet alaposan simára keverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on, tűpróbáig (kb. 25-30 percig) sütjük. Miután elkészült, a sütő ajtaját először csak résnyire nyitjuk ki, majd néhány perc múlva teljesen, hogy a pára távozhasson, és a tészta ne essen össze.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a széleit pedig levágjuk. A levágott tésztadarabokat apró darabokra törjük, és meglocsoljuk a maradék tej és a rumaroma keverékével. Hagyjuk állni, amíg teljesen beszívja a folyadékot.

Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a tejben megáztatott tésztadarabokat is óvatosan beleforgatjuk.

Ezzel a keverékkel megtöltjük és kívülről is bevonjuk a tortát. Díszítésként fél diószemeket vagy kimagozott meggyet használhatunk.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/daratorta/