A búzadarát a tejben néhány órán át áztatjuk, hogy megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a darált diót. Az egészet alaposan simára keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on, tűpróbáig (kb. 25-30 percig) sütjük. Miután elkészült, a sütő ajtaját először csak résnyire nyitjuk ki, majd néhány perc múlva teljesen, hogy a pára távozhasson, és a tészta ne essen össze.
A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a széleit pedig levágjuk. A levágott tésztadarabokat apró darabokra törjük, és meglocsoljuk a maradék tej és a rumaroma keverékével. Hagyjuk állni, amíg teljesen beszívja a folyadékot.
Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a tejben megáztatott tésztadarabokat is óvatosan beleforgatjuk.
Ezzel a keverékkel megtöltjük és kívülről is bevonjuk a tortát. Díszítésként fél diószemeket vagy kimagozott meggyet használhatunk.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!