Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós gesztenyetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • csipet só

A forma kenéséhez

  • 2 dkg margarin
  • 3 evőkanál finomliszt

A lekenéséhez

  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

A gesztenyekrémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál rumaroma

A tetejére

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, a diót a morzsával összeforgatjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval.

A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás dió 1/3-át, erre pedig 1/3-adnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk.

A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt a tésztára kenjük egyenletesen.

A kilengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csorgatjuk.

Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dios-gesztenyetorta/