Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diós-narancsos torta sárgabarack krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal, amíg besűrűsödik és majdnem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vaníliaaromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes és kemény […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.07.

A tortához

A sárgabarack krémhez

A díszítéshez

Elkészítése

Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal, amíg besűrűsödik és majdnem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vaníliaaromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.

A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes és kemény habot nem kapunk. A habot könnyedén beleforgatjuk a masszába.

Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Süssük addig, amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.

A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, majd dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A tortalapokat vízszintesen félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a bevonáshoz is maradjon.

A krém annyira finom, hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is