Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-narancsos torta sárgabarack krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tortához

  • 6 db tojás
  • 0,5 bögre cukor (bögre = 250 ml )
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 bögre darált dió
  • 0,5 bögre zsemlemorzsa
  • késhegynyi só
  • 3 evőkanál kristálycukor

A sárgabarack krémhez

  • 5 bögre habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 bögre sárgabaracklekvár

A díszítéshez

  • narancs
  • dió
  • tejszín

Elkészítése

Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal, amíg besűrűsödik és majdnem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vaníliaaromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.

A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes és kemény habot nem kapunk. A habot könnyedén beleforgatjuk a masszába.

Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Süssük addig, amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.

A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, majd dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A tortalapokat vízszintesen félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a bevonáshoz is maradjon.

A krém annyira finom, hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dios-narancsos-torta-sargabarack-kremmel/