Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal, amíg besűrűsödik és majdnem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vaníliaaromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes és kemény habot nem kapunk. A habot könnyedén beleforgatjuk a masszába.
Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Süssük addig, amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.
A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, majd dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A tortalapokat vízszintesen félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a bevonáshoz is maradjon.
A krém annyira finom, hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.