Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Torta

  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 45 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 15 dkg dió (aprított)
  • 2 dl étolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Máz

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)

Díszítéshez

  • 10 dkg dió (kb, aprított)

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.

Kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).

Közben elkészítjük a mázat: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.

Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.

Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dios-repatorta/