Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diós-tejszínes gyümölcstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét elkezdjük a sóval felverni, majd amikor már felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes, kemény habbá verjük. A sárgákat fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. Beledolgozzuk a lisztet, diót, mézes fűszert, fahéjat és a narancshéjat is. A tojáshab negyedét beleforgatjuk a diós masszába és ezzel fellazítjuk, majd apránként […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.28.

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

A tojásfehérjét elkezdjük a sóval felverni, majd amikor már felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes, kemény habbá verjük.

A sárgákat fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. Beledolgozzuk a lisztet, diót, mézes fűszert, fahéjat és a narancshéjat is.

A tojáshab negyedét beleforgatjuk a diós masszába és ezzel fellazítjuk, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.

A tortaformát (24 cm) kikenjük olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a lap, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral.

A mascarponés krémet a tejszín felével fellazítjuk. A tejszín másik felét csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és félretesszük a díszítéshez.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

Tortatartóra tesszük az első lapot, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel és rásimítjuk a maradék krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét és az oldalát díszítjük a tejszínnel ízlés szerint. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is