Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-tejszínes gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojás szétválasztva
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

Krém

  • 5 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál fehér csokoládéízű pudingpor
  • 3 evőkanál sárgabarack dzsem

Díszítéshez

  • 20 dkg vegyes, friss gyümölcs

Elkészítése

A tojásfehérjét elkezdjük a sóval felverni, majd amikor már felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes, kemény habbá verjük.

A sárgákat fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. Beledolgozzuk a lisztet, diót, mézes fűszert, fahéjat és a narancshéjat is.

A tojáshab negyedét beleforgatjuk a diós masszába és ezzel fellazítjuk, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.

A tortaformát (24 cm) kikenjük olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a lap, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral.

A mascarponés krémet a tejszín felével fellazítjuk. A tejszín másik felét csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és félretesszük a díszítéshez.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

Tortatartóra tesszük az első lapot, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel és rásimítjuk a maradék krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét és az oldalát díszítjük a tejszínnel ízlés szerint. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dios-tejszines-gyumolcstorta/