Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját simára keverjük a cukorral. A két részt óvatosan összeforgatjuk, majd finoman belekeverjük a lisztet. Kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsiben megsütjük.
Diós lap elkészítése
A diós lapot ugyanúgy készítjük, mint a piskótát, csak a liszt nagy részét darált dióval helyettesítjük. A diót fokozatosan adagoljuk a masszához, a lisztet pedig utoljára keverjük bele. Ezt is kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük meg.
Krém elkészítése
Kevés tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, és fokozatosan felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a hideg krémhez. Végül belekeverjük a darált diót.
Összeállítás és befejezés
A megsült lapokat tetszés szerint kettévágjuk, ha elég magasak. Rétegezve összeállítjuk: egy diós lapra krémet kenünk, rá egy piskótalapot teszünk, majd ismét krém következik. Így rétegezzük, amíg a lapok elfogynak. A tetejére mindig krém kerüljön. A maradék vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót, és a hideg krém tetejére öntjük bevonatként.
Tipp
A torta íze másnapra még jobban összeér, ezért érdemes előre elkészíteni. A krémbe kevés rumaromát vagy reszelt narancshéjat is keverhetünk, hogy különlegesebb ízt kapjunk. A tetejét megszórhatjuk durvára vágott dióval vagy csokiforgáccsal, így még mutatósabb lesz.
