Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diós-vaníliakrémes körtetorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a darált dióval, majd adjuk hozzá a cukros-tojáshabhoz, és egy keverőkanállal óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük össze a masszát. Keverés közben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.14.

Diós piskótához

Első vaníliás réteghez

Körtés részhez

Második vaníliás réteg hozzávalói

Csokoládé ganachehoz

Elkészítése

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a darált dióval, majd adjuk hozzá a cukros-tojáshabhoz, és egy keverőkanállal óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük össze a masszát. Keverés közben adjuk hozzá az apróra vágott diót és úgy keverjük tovább.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. A vaníliás pudingport keverjük a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhe és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a krémhez és keverjük alaposan össze.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén keverjük hozzá a krémhez.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük vissza a teljesen kihűlt diós piskótát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a vaníliakrémet.

Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen.

A körtét pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat, ízlés szerint daraboljuk fel, majd facsarjuk rá a citromlevet. Ezután öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahajat, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy a körte nehogy teljesen szétfőjön.

Ezután a zselatint keverjük simára pár evőkanál forró lével, majd csorgassuk a körtére és óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik.

Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, óvatosan öntsük a megdermedt vaníliakrémre és tegyük vissza a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

Második vaníliás réteghez a mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A vaníliás pudingport keverjük a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a krémhez és keverjük alaposan össze. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén keverjük hozzá a krémhez.

Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és óvatosan öntsük a megdermedt körtére a vaníliakrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

A Hulalához adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon és éppen csak langyos legyen.

Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd helyezzük a megdermedt tortát egy tortatálra, ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládé ganache-t és hagyjuk teljesen megdermedni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is