Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós, vaníliás krémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • kevés fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 db citrom leve (elhagyható)

Tetejére

  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 csomag habfixáló

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport kevés tejjel és a cukorral kikeverjük, majd a maradék tejhez adjuk, hozzáöntjük a vizet és a citromlevet is. Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, géppel hozzákeverjük a puha margarint. A tortalapot tortatálra tesszük, és megkenjük a krémmel.

A hideg tejjel felvert habot a krém tetejére halmozzuk, végül csokireszelékkel díszítjük. A tortát készíthetjük elegánsan elsimítva, vagy lazábban, csordogálós, fodros formában is.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dios-vanilias-kremes-torta/