Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A tojás sárgáját és a porcukrot habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert cukros tojás sárgához adagoljuk a darált diót és a zsemlemorzsát úgy hogy a tészta ne legyen csomós(fontos hogy a zsemlemorzsa legyen átszitálva mert különben ha nem akkor a fogunk alatt fog ropogni a tésztában) hozzáadjuk a sütőport ha ez megvan akkor az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe. Ha összeforgattuk az egészet előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, ha nagyon sülne a teteje akkor tegyünk rá alufóliát.

Krém: a vaníliás pudingot, a cukrot, a tejet, megfőzzük a tasak szerint. Ezután kikavarjuk a vajat/lehet margarin is/és a porcukrot habosra. Hozzáadjuk a rumot és a reszelt étcsokoládét. Ha a puding teljesen kihűlt, csak akkor keverjük össze a kikavart krémmel. Ha ez megvan és már a tésztánk is kihűlt akkor 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, kívül és belül is. Tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/diostorta/