Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Keverjük jó habosra, hogy legalább háromszorosára nőjön a térfogata (kb 10-12 perc alatt). Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a cukros tojáshabhoz, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2020.12.29.

Tésztához

A rumos-diós krémhez

A csokoládés ganachehoz

Elkészítése

A tésztához a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Keverjük jó habosra, hogy legalább háromszorosára nőjön a térfogata (kb 10-12 perc alatt).

Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a cukros tojáshabhoz, adjuk hozzá a darált diót és óvatosan forgassuk össze.

Öntsük kikent, lisztezett 24 cm-es tortaformába. Kicsit húzzuk a masszát a forma széle felé, hogy a közepénél kisebb mélyedés legyen, így sütés után a torta teteje egyenletes lesz.

Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt (tűpróbáig) készre. Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a tészta!

Először hagyjuk a tésztát félig nyitott sütőajtónál pár percig hűlni, majd vegyük ki a sütőből, csatoljuk le a tortaformát, helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

A krémhez tegyünk egy fém tálba 10 dkg porcukrot, a darált diót, a tojássárgákat, a rumot és keverjük össze. Helyezzük gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett főzzük pár percig a masszát, végül hűtsük ki egészen.

A margarint keverjük jó habosra a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a teljesen kihűlt diós masszát, majd szintén keverjük jó habosra.

A teljesen kihűlt tésztát éles késsel vágjuk ketté, majd az alsó lapra kanalazzuk rá a krém 2/3 részét. Ezután egyenletesen simítsuk el a krémet, helyezzük rá a másik tortalapot és tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le kicsit.

A maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd darált dióval szórjuk körbe a tortát (a tetejét NE szórjuk meg!).

Ezután helyezzük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, öntsük hozzá a tejszínt és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk fel, hogy szép sima, krémes legyen (figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a gőzölgő vízbe).

Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzről és kevergetve hűtsük 1-2 percig.

Vegyük ki a hűtőből a tortát, vonjuk be a tetejét a csokoládékrémmel, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé a tetején megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint díszítsük, majd felszeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is