Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 evőkanál dióval. A fehérjékhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Felváltva hozzákeverjük a sárgáját és a lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy kivajazott és lisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megmaradt alapanyagokból még két lapot sütünk ugyanígy, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet és a pudingporokat 2-3 evőkanál tejben elkeverjük, majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, a margarint robotgéppel belekeverjük, majd hozzáadjuk a rumot és kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is.
A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük a tortát.
Jó étvágyat kívánunk!
