Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 evőkanál dióval. A fehérjékhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Felváltva hozzákeverjük a sárgáját és a lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy kivajazott és lisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megmaradt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2012.12.28.

Hozzávalók

Krém

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 evőkanál dióval. A fehérjékhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Felváltva hozzákeverjük a sárgáját és a lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy kivajazott és lisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megmaradt alapanyagokból még két lapot sütünk ugyanígy, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a lisztet és a pudingporokat 2-3 evőkanál tejben elkeverjük, majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, a margarint robotgéppel belekeverjük, majd hozzáadjuk a rumot és kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is.

A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük a tortát.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is