Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 3 db sütőpor
  • 6 evőkanál darát dió

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál finomliszt
  • kevés dió (darabolt )
  • csokidara
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rum (vagy aroma )

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 evőkanál dióval. A fehérjékhez hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Felváltva hozzákeverjük a sárgáját és a lisztet, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy kivajazott és lisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megmaradt alapanyagokból még két lapot sütünk ugyanígy, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a lisztet és a pudingporokat 2-3 evőkanál tejben elkeverjük, majd a maradék tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, a margarint robotgéppel belekeverjük, majd hozzáadjuk a rumot és kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is.

A lapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk. Ízlés szerint díszíthetjük a tortát.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/diotorta-2/