Piskóta elkészítése
A tojások sárgáját a cukor felével habosra verjük, a maradék cukrot a tojásfehérjékkel kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 190 fokon tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
Krém elkészítése
A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson leírtak szerint, de sűrűbbre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Robotgéppel simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint. Ízesítjük rummal és darált dióval, közben kóstoljuk, hogy megfelelő legyen az íz és állag.
Összeállítás
A piskótalapokat kevés rummal meglocsoljuk, majd a krémmel rétegezzük. Hagyunk belőle annyit, hogy a torta tetejét és oldalát is be tudjuk vonni.
Díszítés
A tortát ízlés szerint megszórhatjuk darált dióval, csokoládéforgáccsal, de készíthetünk rá akár mázat is.
Tipp
A tortát érdemes néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy a krém megszilárduljon, és az ízek szépen összeérjenek. Ünnepekre készítve egy kevés tejszínhabbal is feldíszíthetjük, így még elegánsabb lesz.