Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 6 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • kevés rum
  • 2 marék dió (darálva)
  • 35 dkg vaj (vagy margarin)

Díszítés

  • dió
  • csokoládé

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojások sárgáját a cukor felével habosra verjük, a maradék cukrot a tojásfehérjékkel kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 190 fokon tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson leírtak szerint, de sűrűbbre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Robotgéppel simára keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint. Ízesítjük rummal és darált dióval, közben kóstoljuk, hogy megfelelő legyen az íz és állag.

Összeállítás

A piskótalapokat kevés rummal meglocsoljuk, majd a krémmel rétegezzük. Hagyunk belőle annyit, hogy a torta tetejét és oldalát is be tudjuk vonni.

Díszítés

A tortát ízlés szerint megszórhatjuk darált dióval, csokoládéforgáccsal, de készíthetünk rá akár mázat is.

Tipp

A tortát érdemes néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy a krém megszilárduljon, és az ízek szépen összeérjenek. Ünnepekre készítve egy kevés tejszínhabbal is feldíszíthetjük, így még elegánsabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/diotorta-3/