Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diótorta tejszínes gesztenyekrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ha valami diós-gesztenyés desszertet keresünk, ez a torta tökéletes választás. A piskóta puha, a krém lágy, a csokimáz pedig pont annyira édes, amennyire kell.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2017.11.20.

Piskóta:

Krém:

Kenés:

Máz:

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük.

A sárgákat a vízzel, a barna cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, majd alaposan összekeverjük.

A masszát fellazítjuk egy kevés tojáshabbal, majd óvatos, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék habot is.

A tortaformát (22 cm átmérőjű) kikenjük olajjal, az alját sütőpapírral béleljük.

Belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ezután rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:

A gesztenyemasszát egy villával összetörjük és a rummal vagy aromával elkeverjük.

A habtejszínt a pudingporral együtt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.

Az első lapot megkenjük sárgabaracklekvárral, majd rásimítjuk a krém felét.

Rátesszük a második lapot, megint lekvár, majd a maradék krém következik.

Végül a harmadik lappal befedjük, és előkészítjük a mázat.

Máz:

A vajat, a csokoládét és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd még melegen bevonjuk vele a tortát.

A tetejét díszíthetjük egy kevés darált dióval és gesztenyekrémmel.

Ezután a tortát legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tipp:

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a piskótába tehetünk egy kevés reszelt narancshéjat vagy őrölt fahéjat. A gesztenyekrémbe pedig jól illik néhány kanál mascarpone is, ettől még selymesebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is