Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diplomata torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába öntjük, és 160-170 fokon megsütjük. Ha kisült és kihűlt, kettévágjuk, és az egyik felét visszatesszük a formába. A krémhez […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.20.

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába öntjük, és 160-170 fokon megsütjük. Ha kisült és kihűlt, kettévágjuk, és az egyik felét visszatesszük a formába.

A krémhez a tejhez adjuk a tojásokat, lisztet és cukrot, majd gőz felett, állandó keverés mellett besűrítjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk, és hozzákeverjük a főzött krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadunk egy doboz mascarponét, narancsot, ananászt, majd az egészet összekeverjük a főzött krémmel. Ezt a krémet öntjük a torta alsó lapjára, majd a másik lapot rátesszük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap levesszük a forma oldalát. A cukrot a tojásfehérjével gőz felett kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a tortát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is