Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Diplomata torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tortaforma alját (24 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet. A pudingport a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, narancs jól megmosott, majd reszelt héjával kikeverjük. A zselatint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.06.26.

Piskótához

A torta oldalához és a közepére

A túrós krémhez

Továbbá

A tetejére

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tortaforma alját (24 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet. A pudingport a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.

A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, narancs jól megmosott, majd reszelt héjával kikeverjük.

A zselatint 2 dl ananászlében felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt keményre verjük.

A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt zselatint is hozzáadjuk, végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat is beleforgatjuk. A kész krémet jól lehűtjük.

A tortaforma aljára visszatesszük a piskótánkat. Körberakjuk az ananászlébe mártott babapiskótával, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. A megmaradt babapiskótával kirakjuk a krémet.

A vaníliás pudingport a tejben a cukorral felfőzzük és a piskótákra öntjük még forrón. Kicsit várunk, hogy megdermedjen, majd vékonyra szelt narancs szeletekkel és meggyszemekkel kirakjuk.

A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni, akkor a gyümölcsökre öntjük.

Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, majd felvert tejszínnel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is