Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diplomata torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 13 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl víz

Krémhez

  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 csomag zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 4 dl habtejszín
  • 1 db narancs (apróra vágva)
  • 5 dkg darabolt ananász
  • 25 dkg mascarpone

Díszítéshez

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába öntjük, és 160-170 fokon megsütjük. Ha kisült és kihűlt, kettévágjuk, és az egyik felét visszatesszük a formába.

A krémhez a tejhez adjuk a tojásokat, lisztet és cukrot, majd gőz felett, állandó keverés mellett besűrítjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk, és hozzákeverjük a főzött krémhez. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadunk egy doboz mascarponét, narancsot, ananászt, majd az egészet összekeverjük a főzött krémmel. Ezt a krémet öntjük a torta alsó lapjára, majd a másik lapot rátesszük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap levesszük a forma oldalát. A cukrot a tojásfehérjével gőz felett kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/diplomata-torta/