Első lépésként a tésztát készítjük el. A 3 tojássárgáját 3 dkg cukorral jól felverjük, majd külön tálban a 3 tojásfehérjét is felverjük 3 dkg cukorral. A két keveréket óvatosan, fakanállal összedolgozzuk. Ehhez hozzáadjuk a 7,5 dkg lisztet, amelybe előzőleg egy mokkáskanálnyi sütőport kevertünk. Az egészet fakanállal lazán összekeverjük.
Az így kapott tészta felét egy olajozott, enyhén lisztezett gáztepsi hátulján egyengetjük el, és egy 26 cm átmérőjű kör alakot formázunk belőle. Ezt a lapot 170°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a következő két adag tésztával is, így összesen hat tortalapot készítünk.
Krém elkészítése
A krémhez egy csomag csokoládépuding porhoz két evőkanál lisztet adunk, majd fél liter vízben megfőzzük. Amint a puding elkészült, hagyjuk kihűlni, közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön be.
Amíg a puding hűl, fél kiló porcukrot és fél kiló margarint kézi habverővel jó habosra keverünk. Ebből a krémből egy keveset félreteszünk a torta oldalának és a díszítésnek a bevonásához. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémet, kakaóport, egy kevés rumot, majd óvatosan összedolgozzuk habverővel, de ügyeljünk arra, hogy ne verjük túl sokáig, mert a puding kicsapódhat.
Torta összeállítása
A tortalapokat a krémmel töltjük meg. Az egyik lapot kiválasztjuk, amelyre olvasztott cukrot öntünk. Amikor a cukor kezd dermedni, vajazott késsel bevagdossuk, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. A krémből egy kicsit meghagyunk, amivel a torta oldalát vonjuk be.
Miután az összes lapot megtöltöttük és az olvasztott cukros lapot is a tetejére helyeztük, a torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel. A tortát tetszés szerint díszíthetjük: barna és fehér krém váltogatásával, tortadarával, francia drazséval vagy akár zselés cukorkákkal is.
Ez a torta minden alkalomra tökéletes, különleges karamellás és csokoládés ízvilágával biztosan nagy sikert arat.