Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dupla csokis torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg fehércsoki
  • 15 dkg étcsoki
  • 8 dl habtejszín
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg omlós keksz
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál narancslé
  • 4 csomag habfixáló
  • 18 g zselatin
  • 1 csomag mirelit erdei gyümölcs
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag szeletelt mandula

Elkészítése

A fehércsokit apróra vágjuk, majd a felhevített habtejszínben megolvasztjuk. Ugyanígy járunk el az étcsokival is, mindkét keveréket 4 órára hűtőbe tesszük.

A kekszet morzsalékosra törjük, az olvasztott margarinnal és egy evőkanál cukorral összedolgozzuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A gyümölcsöt narancslével és három evőkanál cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a hideg vízzel elkevert zselatint. A gyümölcsös réteget a kekszalapra öntjük, és ismét 4 órára hűtőbe tesszük.

A fehércsokis és étcsokis masszát külön-külön habbá verjük, két-két csomag vaníliás cukorral és habfixálóval. Az apróra vágott étcsokit a fehércsokis habba, a fehércsokit az étcsokis habba forgatjuk.

A gyümölcsrétegre először a fehércsokis habot, majd az étcsokisat simítjuk. A maradék habtejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba töltjük, és krémrózsákat nyomunk a torta tetejére, az oldalát pirított mandulával díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/dupla-csokis-torta/