A krém elkészítéséhez a torta készítése előtti estén vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, és felforraljuk. Miután a krém elérte a megfelelő állagot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A tészta elkészítéséhez gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot, és végül a lisztet. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk. A tésztát kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem sül.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, a hűtőben pihentetett tejszínes-csokis krémmel megtöltjük a tortát, majd kívülről is bevonjuk vele. Végül ízlés szerint díszítjük a tortát, például friss gyümölcsökkel, csokiforgáccsal vagy tejszínhabbal.