Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Duplacsokis álomtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A krémhez

  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsoki és étcsokoládé
  • 4 evőkanál cukor
Duplacsokis álomtorta

Elkészítése

A krém elkészítéséhez a torta készítése előtti estén vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a tejszínt és a cukrot, és felforraljuk. Miután a krém elérte a megfelelő állagot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük, és egy éjszakán át pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A tészta elkészítéséhez gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot, és végül a lisztet. Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk. A tésztát kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem sül.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, a hűtőben pihentetett tejszínes-csokis krémmel megtöltjük a tortát, majd kívülről is bevonjuk vele. Végül ízlés szerint díszítjük a tortát, például friss gyümölcsökkel, csokiforgáccsal vagy tejszínhabbal.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/duplacsokis-alomtorta/