Elkészítése
Kakaós lap elkészítése
A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, az étolajat és a vizet. Ezután fakanállal belekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A masszát lisztezett és zsírozott kapcsos tortaformába öntjük, majd közepes lángon, tűpróbáig sütjük.
Kávés lap elkészítése
A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lefőzött kávét, a diót, a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A masszát lisztezett és zsírozott kapcsos tortaformába öntjük, majd tűpróbáig sütjük, ugyanúgy, mint a kakaós lapot.
Krém elkészítése
A pudingporokat tejben felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a porcukorral, és amikor a puding kihűlt, hozzádolgozzuk. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és a krémhez adjuk.
Torta összeállítása
A krémből körülbelül 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. Az alsó kakaós lapra rákenjük a krém felét, erre tesszük a kávés lapot, majd rákenjük a maradék krémet, végül a másik kakaós lapot is ráhelyezzük. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, és az oldalát csokidarával megszórjuk.
Torta díszítése
5 dkg barna csokit gőz felett felolvasztunk, és hozzákeverünk 1 evőkanál étolajat. Ugyanezt tesszük a fehér csokival is. A barna csokit a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, majd gyorsan ráöntjük a fehér csokit körkörös mintában. A középponttól indulva fogpiszkálóval körbecsíkozzuk a tortát. Ha kihűlt, a félretett krémmel tetszés szerint díszítjük.
