Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édesburgonya torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 tojás
  • 8 dkg barna cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg édesburgonya püré
  • 5 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 50 ml tej

Krém

  • 15 dkg édesburgonya püré
  • 6 dkg porcukor vagy ízlés szerint
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • csipet só
  • 1 kávéskanál vanília kivonat

Díszítés

  • maradék édesburgonya püré
  • ízlés szerint porcukor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 0,5 evőkanál zselatinfix

Elkészítése

Az édesburgonyát (kb 35 dkg) meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajjal összeolvasztott csokoládét, a tejet, az édesburgonyapürét és hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat.

A masszát a formába simítjuk és kb 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Ezalatt a krémhez az összes hozzávalót kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Ha a piskóta elkészült rácsra borítva kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a krémet.

A maradék burgonyapürét simára keverjük a porcukorral, a zselatinfixel és pár csepp vaníliával, majd csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és körbe díszítjük a torta tetejét.

1-2 óra hűtés után felszeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/edesburgonya-torta/