Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egeres citromtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom (citrom leve és reszelt héja)
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 evőkanál finomliszt

Díszítéshezmarcipán

  • 1 doboz habtejszín (kicsi)
  • 1 csomag habfixáló
Egres citromtorta

Elkészítése

A tojásokból és a többi hozzávalóból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha megsült, és kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a leírásnak megfelelően, de előtte a pudingos tejbe belekeverünk 3 ek lisztet.

Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a margarint és a keményre vert tejszínt. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Megtöltjük vele a piskótát, majd a külsejét is bevonjuk vele. Marcipán figurákkal díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/egeres-citromtorta/