Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport átszitáljuk, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, ha szükséges, kevés tejjel lazíthatjuk.
A meggybefőtt levét leöntjük, a szemek felét kevés lisztben megforgatjuk. Először a lisztezetlen, majd a lisztezett meggyszemeket szórjuk a masszába. A tésztát kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A sütést 200 °C-on kezdjük, majd amikor a tészta megemelkedett, 180 °C-on fejezzük be. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Krém elkészítése
A két csomag pudingport a tejjel és ízlés szerinti cukorral felfőzzük, kicsit keményebbre, mint a szokásos pudingot. Még melegen hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a kakaóport, majd kézi robotgéppel simára, habosra keverjük. A krémet teljesen kihűtjük.
Összeállítás és díszítés
A kihűlt piskótát két vagy három lapra vágjuk. Rétegenként megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük őket. A maradék krémmel a torta külsejét is bevonjuk. A tetejére és oldalára a csokoládéból késsel készített forgácsokat szórunk, és a maradék meggyel díszítjük.
Tipp
Ha szeretnénk, a piskótalapokat enyhén meglocsolhatjuk a meggybefőtt levével vagy kevés rumaromával, így még szaftosabb lesz a torta. A tetejére tejszínhab-rózsákat is nyomhatunk, hogy még ünnepibb hatást keltsen.
