Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű feketeerdő recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1/3 üveg meggybefőtt

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • cukor (ízlés szerint )
  • 1 evőkanál kakaópor

Díszítéshez

  • 2/3 üveg meggybefőtt
  • 100 g csokoládé

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport átszitáljuk, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, ha szükséges, kevés tejjel lazíthatjuk.

A meggybefőtt levét leöntjük, a szemek felét kevés lisztben megforgatjuk. Először a lisztezetlen, majd a lisztezett meggyszemeket szórjuk a masszába. A tésztát kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A sütést 200 °C-on kezdjük, majd amikor a tészta megemelkedett, 180 °C-on fejezzük be. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Krém elkészítése

A két csomag pudingport a tejjel és ízlés szerinti cukorral felfőzzük, kicsit keményebbre, mint a szokásos pudingot. Még melegen hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a kakaóport, majd kézi robotgéppel simára, habosra keverjük. A krémet teljesen kihűtjük.

Összeállítás és díszítés

A kihűlt piskótát két vagy három lapra vágjuk. Rétegenként megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük őket. A maradék krémmel a torta külsejét is bevonjuk. A tetejére és oldalára a csokoládéból késsel készített forgácsokat szórunk, és a maradék meggyel díszítjük.

Tipp

Ha szeretnénk, a piskótalapokat enyhén meglocsolhatjuk a meggybefőtt levével vagy kevés rumaromával, így még szaftosabb lesz a torta. A tetejére tejszínhab-rózsákat is nyomhatunk, hogy még ünnepibb hatást keltsen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/egyszeru-fekete-erdo/