Elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan szív alakúra formázzuk. A tésztát vízszintesen három lapba vágjuk, a leeső darabokat félretesszük a krémhez.
A krém elkészítéséhez a tojássárgákat, a lisztet és a kávét vízfürdő felett folyamatosan kevergetve besűrítjük. Levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, az ízlés szerinti rumot, valamint a margarint. Amikor a margarin elolvadt, beleforgatjuk az apróra morzsolt piskótadarabokat, és alaposan összekeverjük.
A tortalapokat a kávés-diós krémmel megkenjük, egymásra rétegezzük, és a torta külső oldalát is bevonjuk a krémmel, hogy a marcipán szépen tapadjon.
A marcipánt porcukorral meghintett felületen kinyújtjuk, majd a tortára simítjuk. A marcipánt a torta formájához igazítjuk, és ízlés szerint díszítjük.
