Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Egyszerű torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan szív alakúra formázzuk. A tésztát vízszintesen három lapba vágjuk, a leeső darabokat félretesszük a krémhez. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.31.

Hozzávalók

Krém

Díszítés

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan szív alakúra formázzuk. A tésztát vízszintesen három lapba vágjuk, a leeső darabokat félretesszük a krémhez.

A krém elkészítéséhez a tojássárgákat, a lisztet és a kávét vízfürdő felett folyamatosan kevergetve besűrítjük. Levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, az ízlés szerinti rumot, valamint a margarint. Amikor a margarin elolvadt, beleforgatjuk az apróra morzsolt piskótadarabokat, és alaposan összekeverjük.

A tortalapokat a kávés-diós krémmel megkenjük, egymásra rétegezzük, és a torta külső oldalát is bevonjuk a krémmel, hogy a marcipán szépen tapadjon.

A marcipánt porcukorral meghintett felületen kinyújtjuk, majd a tortára simítjuk. A marcipánt a torta formájához igazítjuk, és ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is