Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

Krém

  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 dl fekete kávé
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • rum (ízlés szerint )
  • 20 dkg margarin

Díszítés

  • marcipán

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan szív alakúra formázzuk. A tésztát vízszintesen három lapba vágjuk, a leeső darabokat félretesszük a krémhez.

A krém elkészítéséhez a tojássárgákat, a lisztet és a kávét vízfürdő felett folyamatosan kevergetve besűrítjük. Levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, az ízlés szerinti rumot, valamint a margarint. Amikor a margarin elolvadt, beleforgatjuk az apróra morzsolt piskótadarabokat, és alaposan összekeverjük.

A tortalapokat a kávés-diós krémmel megkenjük, egymásra rétegezzük, és a torta külső oldalát is bevonjuk a krémmel, hogy a marcipán szépen tapadjon.

A marcipánt porcukorral meghintett felületen kinyújtjuk, majd a tortára simítjuk. A marcipánt a torta formájához igazítjuk, és ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/egyszeru-torta-3/