Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 500 ml natúr joghurt
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált (édes) keksz
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 tojás
- 2 tojás fehérje
- 1 ek liszt
- 21 cm-es csatos tortaforma
Elkészítése:
A darált kekszet a megolvasztott vajjal összekeverjük és a tortaforma aljában egyenletesen eloszlatjuk, lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a natúr joghurttal és a tojással elkeverjük és összeturmixoljuk. A tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan a túrós masszához adagoljuk, majd az egészet az elősütött kekszalapra öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 60 percig sütjük.
