Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Egytojásos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Hat egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi alján vagy szél nélküli sütőlemezen hat négyszögletes lapot sütünk. A töltelékhez a cukrot világosbarnára pirítjuk, majd fél deciliter vízzel és két deciliter tejjel felöntjük. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.25.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Hat egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi alján vagy szél nélküli sütőlemezen hat négyszögletes lapot sütünk.

A töltelékhez a cukrot világosbarnára pirítjuk, majd fél deciliter vízzel és két deciliter tejjel felöntjük. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint egy tejbegrízt. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint darabokban és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a keverék teljesen ki nem hűl.

A lapok széleit egyenesre vágjuk, majd a krémmel megtöltjük őket. A tetejét is bevonjuk a krémmel, és a levágott szélek morzsájával megszórjuk.

A lapokat elkészíthetjük méz nélkül is, dupla mennyiségű cukorral és valamivel több tejjel.

A mézzel készült lapok aznap még kemények, csak másnap puhulnak meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is