Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egytojásos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin ( vagy 8 dkg zsír)
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg méz
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Hat egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi alján vagy szél nélküli sütőlemezen hat négyszögletes lapot sütünk.

A töltelékhez a cukrot világosbarnára pirítjuk, majd fél deciliter vízzel és két deciliter tejjel felöntjük. A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint egy tejbegrízt. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint darabokban és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a keverék teljesen ki nem hűl.

A lapok széleit egyenesre vágjuk, majd a krémmel megtöltjük őket. A tetejét is bevonjuk a krémmel, és a levágott szélek morzsájával megszórjuk.

A lapokat elkészíthetjük méz nélkül is, dupla mennyiségű cukorral és valamivel több tejjel.

A mézzel készült lapok aznap még kemények, csak másnap puhulnak meg.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/egytojasos-torta/