Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eper torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • eperdzsem (házi, ha lehetséges)
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag epres tortakrém
  • 4 dl tej

Tetejére

  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 50 dkg friss eper

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőprort és eldolgozzuk a masszát.

180 fokra előmelegítjük a sütőt. A forma alját (28 cm) sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a masszűt és kb 35-40 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.

Az első lapot tányérra helyezzük és elkészítjük az epres tortakrémet. A epres tortakrém port egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük.

Ezt a krémet rákenjük a piskótalapra, majd rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük eperdzsemmel. Habfixálóval felverjük a habtejszínt és a felét rákenjük az eperdzsemre. Ezután rátesszük a harmadik piskóta lapot és bevonjuk az egész tortát a megmaradt tejszínhabbal.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a torta szélére csorgatjuk. A torta tetejére megmosott, friss eperszemeket helyezünk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/eper-torta-3/