Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eper torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg eper
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése

Először a sima piskótát készítjük el. Három tojást szétválasztunk, a sárgáját 2 evőkanál vízzel és az olajjal elkeverjük. A fehérjéhez hozzáadunk 1 evőkanál vizet és egy csipet sót, majd kemény habbá verjük. A liszthez fél csomag sütőport keverünk. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, óvatosan összedolgozva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy kivajazott, lisztezett, 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A barna piskótát ugyanezzel az eljárással készítjük el, azzal a különbséggel, hogy a liszthez 2 evőkanál kakaóport adunk. Miután mindkét piskóta kihűlt, kettévágjuk őket, így összesen négy lapot kapunk.

A krémhez a pudingporokat a tejben a cukorral kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, az epret pedig vékony szeletekre vágjuk.

Összeállítás:

A tortaformába visszatesszük az egyik piskótalapot, megkenjük a puding egyharmad részével, rá simítunk egy réteg tejszínhabot, és megszórjuk eperrel. Erre kerül a következő piskótalap, majd újra puding, hab és eper, és így tovább, amíg elfogynak a lapok. A legfelső piskótalapot tesszük a tetejére.

A torta tetejét és oldalát bevonjuk a megmaradt tejszínhabbal, és ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/eper-torta/