Elkészítése
Piskóta
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor kezd kifehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Ezután fakanálra váltunk, és óvatosan belekeverjük a felvert tojássárgát. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat és a kakaóport. A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, majd körülbelül 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, hogy szépen feljöjjön a tészta. Teljes kihűlés után három részre vágjuk.
Krém
A joghurtot egy tálba öntjük, elkeverjük a cukrokkal, majd az apró kockára vágott gyümölcsöt is hozzáadjuk. A zselatint az előírás szerint, 3-4 evőkanál vízben feloldva elkészítjük, majd belecsorgatjuk a gyümölcsös joghurtba. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gyümölcsös joghurttal, egynemű krémet kapva.
Összeállítás
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, annyit meghagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, és az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Néhány egész epret – zöldjével együtt, alaposan megmosva – csokoládéba mártunk, és ezzel díszítjük a tortát.
