Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperjoghurtos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 0,5 liter epres joghurt
  • 1 csomag zselatin
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 30 dkg eper
  • 2 csomag habfixáló

Díszítéshez

  • 8 nagy szem eper
  • 5 dkg tortabevonó
  • 1 csomag expressz zselatin (piros)
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg darált dió

Elkészítése

Piskóta

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor kezd kifehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Ezután fakanálra váltunk, és óvatosan belekeverjük a felvert tojássárgát. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat és a kakaóport. A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, majd körülbelül 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, hogy szépen feljöjjön a tészta. Teljes kihűlés után három részre vágjuk.

Krém

A joghurtot egy tálba öntjük, elkeverjük a cukrokkal, majd az apró kockára vágott gyümölcsöt is hozzáadjuk. A zselatint az előírás szerint, 3-4 evőkanál vízben feloldva elkészítjük, majd belecsorgatjuk a gyümölcsös joghurtba. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gyümölcsös joghurttal, egynemű krémet kapva.

Összeállítás

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, annyit meghagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, és az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Néhány egész epret – zöldjével együtt, alaposan megmosva – csokoládéba mártunk, és ezzel díszítjük a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/eperjoghurtos-torta-2/