Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperjoghurtos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db epres joghurt
  • cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál zselatin
  • 25 dkg eper
  • zselatin (a tetejére )

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 150 g cukor
  • 150 g finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Eperjoghurtos torta kép

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát 5 tojásból. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy tiszta tálba tesszük, a sárgáját pedig egy másik tálba. A sárgájákat a cukor felével habosra keverjük, amíg világos és krémes nem lesz. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk, és ha használunk, összekeverjük a sütőporral, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, ügyelve arra, hogy ne törjön össze, így a tészta levegős marad. A kész tésztát egy kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses sütőben 160°C-on) 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd kifordítjuk egy rácsra, és teljesen kihűtjük.

Ha a piskóta kihűlt, az epres joghurtot összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és a többi leírt hozzávalóval, például citromhéjjal vagy más ízesítőkkel. Az epres-joghurtos keveréket ráöntjük a kihűlt piskótára, majd friss eperszemekkel díszítjük. A zselatint az utasításoknak megfelelően elkészítjük, majd ráöntjük az epres-joghurtos rétegre. A tortát hűtőbe tesszük, amíg a zselatin megdermed, majd tálalás előtt tejszínhabbal vagy további gyümölcsökkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/eperjoghurtos-torta/