Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Eperkrémes torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük, és előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű tepsit vagy formát, amelyet kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, és végül óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és közepes lángon kb. 1 órán […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

A piskótához

A krémhez

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük, és előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű tepsit vagy formát, amelyet kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, és végül óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és közepes lángon kb. 1 órán át sütjük, amíg a piskóta aranybarna nem lesz.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük az eper ízű pudingport, majd hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingot csomómentesen belekeverjük.

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, és rétegezzük rá a megmosott, felszeletelt epret. Ráhelyezzük a felső piskótalapot, és a torta külsejét tetszés szerint díszítjük a maradék krémmel, felvert tejszínhabbal és eperrel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is