A zselatint a vízben feloldjuk, majd gőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a margarint és a mézet, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az átszitált porcukor felét és a keményítőt. Kézi mixer vagy dagasztógép segítségével összedolgozzuk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot, amíg rugalmas, formázható állagú masszát kapunk. Ha túl kemény, kevés vízzel lazíthatjuk.
A fondantot légmentesen fóliába csomagolva legalább 6 órán át hűtőben pihentetjük.
A tortalaphoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet. A sütőport a liszttel elkeverjük, és fokozatosan a masszához szitáljuk. Ha kakaós változatot szeretnénk, a kakaóport is ekkor adjuk hozzá. A tésztát kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Az eperkrémhez az epret a cukorral kis lángon főzni kezdjük. Amikor az eper megpuhult, hozzáadjuk a vízben elkevert pudingport, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Teljesen kihűtjük.
A vajas eperkrémhez a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejhez öntve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a puha margarinnal habosra keverjük.
A torta összeállításához a piskótát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük az eperkrémmel, majd ráhelyezzük a felső lapot. Az egész tortát vékonyan bevonjuk a vajas eperkrémmel, hogy a fondant jól tapadjon rá. Ha van időnk, egy órára hűtőbe tesszük.
A fondantot porcukros felületen kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Óvatosan a nyújtófára tekerjük, majd a tortára terítjük. A tetejét és az oldalát egyenletesen elsimítjuk, a felesleget levágjuk.
A maradék fondantból kiszúrók segítségével díszeket készíthetünk. Ha színezni szeretnénk, ételfestéket gyúrhatunk bele, de ügyeljünk rá, hogy a folyékony színező kissé lágyíthatja a fondantot.