Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 7 db tojás
  • 7 csapott evőkanál porcukor
  • 7 csapott evőkanál finomliszt
  • kevés sütőpor

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 2 csomag eper ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • eper
Eperkrémes torta

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük, és előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű tepsit vagy formát, amelyet kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, és végül óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és közepes lángon kb. 1 órán át sütjük, amíg a piskóta aranybarna nem lesz.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük az eper ízű pudingport, majd hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingot csomómentesen belekeverjük.

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, és rétegezzük rá a megmosott, felszeletelt epret. Ráhelyezzük a felső piskótalapot, és a torta külsejét tetszés szerint díszítjük a maradék krémmel, felvert tejszínhabbal és eperrel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/eperkremes-torta/