Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epertorták

Torta receptek

Epermousse torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Alap: A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a forma aljába (24 cm) nyomkodjuk, végül hűtőbe tesszük. Püré: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével együtt kb 5-10 percig forraljuk. Végül összeturmixoljuk és kihűtjük. Krémsajtos töltelék: A tejhez hozzáadjuk a zselatint és hagyjuk kb 5 percig, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2020.05.19.

Alap:

Eperpüré

Eperzselé:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítése

Alap:

A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a forma aljába (24 cm) nyomkodjuk, végül hűtőbe tesszük.

Püré:

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével együtt kb 5-10 percig forraljuk. Végül összeturmixoljuk és kihűtjük.

Krémsajtos töltelék:

A tejhez hozzáadjuk a zselatint és hagyjuk kb 5 percig, hogy a tejet a zselatin magába szívja és megduzzadjon.

A krémsajtot, tejfölt és a cukrot alaposan összekeverjük, majd az eperpüréből hozzákeverünk 180 g-ot.

A zselatint mikróban feloldjuk kb 30 másodperc alatt, majd az epres-krémsajtos masszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az epres masszához.

Az egészet az alapra öntjük és dermedésig hűzőbe tesszük.

Eperzselé:

A zselatinra ráöntjük a vizet, majd hagyjuk duzzadni 5-10 perig, majd mikróban kb 30 másodperc alatt feloldjuk és a maradék (kb 225 g) eperpüréhez keverjük.

Ezt az egészet a megdermedt krémsajtos rétegre öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.

Összeállítás:

A zselatinhoz a víz felében elkeverjük a zselatint és kb 10 percig hagyjuk. Közben az epreket megmossuk, kicsumázzuk és néhányat félbe vágunk.

A maradék vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd a felmelegített zselatint és addig melegítjük, amíg az egész homogén nem lesz. Langyosra hűtjük.

A megdermedt eperzselé tetejére tesszük az epreket úgy, hogy a félbevágottakat tesszük a szélére vágott felükkel kifelé, majd az egész szemekkel kitesszük a tetejét.

Amikor a zselatin már eléggé kihűlt, akkor óvatosan az eprek tetejére tesszük.

Csak akkor szeleteljük, amikor a teteje is teljesen megdermedt.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is