Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor

Krémhez

  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg porcukor

Díszítéshez

  • pár darab eper
  • 2 dl tejszínhab
Epertorta

Elkészítése

A tésztából piskótát készítünk, amit aranysárgára sütünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tejszínt habbá verjük, az epret pedig leturmixoljuk. A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a porcukrot és jól elkeverjük. Ezután egy kis adag tejszínhabot adunk az eperhez, és összekeverjük, hogy a hab és az eper sűrűsége nagyjából megegyezzen. Ilyenkor nem kell aggódni, ha a hab kissé összetörik.

Ha az eperkrém kész, óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tejszínhabot, figyelve, hogy a hab ne törjön össze teljesen.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, és betöltjük az eperkrémmel. Az oldalát és a tetejét is egyenletesen bevonjuk a krémmel. A tortát eperrel és tejszínhabbal díszítjük, hogy még látványosabb és ínycsiklandóbb legyen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epertorta-2/