Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres csokis, tejszínes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz (hígabb)
  • 2 dl tej

1. krém

  • 2 dl tejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 csomag habfixáló

2. krém

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Díszítés

  • tejszínhab
  • eper
  • csoki
Epres csokis, tejszínes torta

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, utána a mézet, végül beledolgozzuk a lisztet és a 2 dl tejet. A tészta masszáját három egyenlő részre osztjuk, és egy tortaformában egyenként kisütjük.

Az 1. krém elkészítése:

a tejszínből 1 dl-t lábasba öntünk, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni. Hozzáadjuk az étcsokit, és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, de nem forraljuk. Amint elolvadt a csoki, hozzákeverjük a maradék 2 dl tejszínt, majd hűtőbe tesszük.

A 2. krém elkészítése:

Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót és az előre felvert tejszínt. Ízlés szerint tehetünk bele vaníliás cukrot, porcukrot vagy mézet. Végül hozzákeverjük a zselatinfixet.

A torta összeállítása:

Az első tortalapra a hűtőből kivett, habverővel felvert csokis tejszínt kenjük. A második lapra a túrós krémet simítjuk, amit félbevágott eperrel gazdagítunk. Ráhelyezzük a harmadik lapot. A torta oldalát a félretett túró-tejszínes krémmel vonjuk be, a tetejét tejszínnel díszítjük, és ízlés szerint dekoráljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-csokis-tejszines-torta/