A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, utána a mézet, végül beledolgozzuk a lisztet és a 2 dl tejet. A tészta masszáját három egyenlő részre osztjuk, és egy tortaformában egyenként kisütjük.
Az 1. krém elkészítése:
a tejszínből 1 dl-t lábasba öntünk, és lassú tűzön elkezdjük felmelegíteni. Hozzáadjuk az étcsokit, és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, de nem forraljuk. Amint elolvadt a csoki, hozzákeverjük a maradék 2 dl tejszínt, majd hűtőbe tesszük.
A 2. krém elkészítése:
Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót és az előre felvert tejszínt. Ízlés szerint tehetünk bele vaníliás cukrot, porcukrot vagy mézet. Végül hozzákeverjük a zselatinfixet.
A torta összeállítása:
Az első tortalapra a hűtőből kivett, habverővel felvert csokis tejszínt kenjük. A második lapra a túrós krémet simítjuk, amit félbevágott eperrel gazdagítunk. Ráhelyezzük a harmadik lapot. A torta oldalát a félretett túró-tejszínes krémmel vonjuk be, a tetejét tejszínnel díszítjük, és ízlés szerint dekoráljuk.
Jó étvágyat hozzá!