Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epertorták

Sütemény receptek

Torta receptek

Epres fehércsoki mousse torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Eperzselé: A vizet ráöntjük a zselatinra és hagyjuk megduzzadni. A megmosott és feldarabolt epret a cukorral kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. A folyadékot átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A vizes zselatint mikróban feloldjuk, majd az eperhez keverjük. A tortaformát (akkora, amiben, majd a lapot sütjük, 21 cm-es) folpackkal kibéleljük, majd a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2020.05.21.

Eperzselé:

Csokis tészta:

Fehrécsoki mousse

Csokis tükörglazúr:

Elkészítése

Eperzselé:

A vizet ráöntjük a zselatinra és hagyjuk megduzzadni.

A megmosott és feldarabolt epret a cukorral kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. A folyadékot átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A vizes zselatint mikróban feloldjuk, majd az eperhez keverjük.

A tortaformát (akkora, amiben, majd a lapot sütjük, 21 cm-es) folpackkal kibéleljük, majd a langyosra hűlt epres folyadékot beleöntjük és hűtőbe tesszük.

Tészta:

A lisztet, kakaóport, sót, sütőport egy edényben elkeverjük. A tojást a cukorral és olajjal kihabosítjuk. Ekkor belekeverjük az írót is és azzal is elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, tovább keverjük, majd több részletben beledolgozzuk a lisztes keveréket is.

Amikor már sima, akkor a forrásban lévő vizet is hozzáadjuk folyamatos keverés mellett, majd az egészet simára keverjük.

A kész masszát az előkészített formába öntjük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütjük, majd a formából kivéve kihűtjük.

Fehércsoki mousse:

A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet.

A fekércsokit és a tejszínt gőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a mikoróban felmelegített zselatint is.

A jól behűtött habtejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt fehércsokis keverékkel összedolgozzuk.

Összeállítás:

Egy 24 cm-es, magas falú forma aljára tesszük a lapot, aminek a tetejét egyenesre vágtuk. A lapon és körben a szélén, eloszlatjuk a fehércsokis krém felét, majd erre rátesszük az eperzselét és befedjük a maradék fehércsokis mousse-al. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap elkészítjük a glazúrt. A zselatinra ráöntünk 50 ml vizet. A cukrohoz hozzáajuk a 100 ml vizet, kakaóport, sürített tejet és összemelegítjük. Még forrón hozzáadjuk a felmelegített zselatint és ráöntjük a csokira, majd addig keverjük, amíg a massza teljesen sima nem lesz.

A tortát kivesszük a formából, majd egy nagy tepsire egy kisebb edényt teszünk, majd erre tesszük a tortát. A glazúrt akkor öntjük rá, amikor már teljesen kihűlt és kezd sűrűsödni.

Nem baj, ha először nem fedi be teljesen a glazúr a tortát. Hagyjuk, hogy a felesleg lecsepegjen, majd mikor a tortán megdermedt a glazúr, akkor a tepsiről a maradékot összegyűjtjük, újra megolvasztjuk, majd bevonjuk vele ismét a tortánkat.

Amikor a máz megdermedt, akkor lehet is szeletelni és tálalni.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is