Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Epres-joghurtos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy nagy tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, miközben fokozatosan hozzáadjuk a habfixálót. Ezután belekeverjük a joghurtot, a porcukrot, és végül 10 dkg kockára vágott epret is. A krémet hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a piskóta. A piskótatésztát a szokásos módon készítjük el 4 tojásból, 8 dkg cukorból, lisztből és egy kevés szódabikarbónából. A tésztát egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagy tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, miközben fokozatosan hozzáadjuk a habfixálót. Ezután belekeverjük a joghurtot, a porcukrot, és végül 10 dkg kockára vágott epret is. A krémet hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a piskóta.

A piskótatésztát a szokásos módon készítjük el 4 tojásból, 8 dkg cukorból, lisztből és egy kevés szódabikarbónából. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leválasztjuk a formáról, hogy a tálaláskor ne legyen probléma. Eltávolítjuk a sütőpapírt, megtisztítjuk a tészta oldalát, és gondosan visszahelyezzük a tortaformába.

A kihűlt piskóta tetejét megkenjük lekvárral, majd egyenletesen rátesszük a habos-joghurtos krémet. A maradék epret tetszés szerint elrendezzük a tetején, majd ráöntjük a langyos zselatint.

Sztori

Kisöcsém szinte minden évben ezt a tortát kéri tőlem. Bár nem a legolcsóbb desszert, az íze és a megjelenése teljesen kárpótolja a pénztárcát! Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is