Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-joghurtos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 0,5 kg eper
  • 1 liter eperjoghurt
  • 3 csomag habfixáló
  • 0,5 liter habtejszín
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • 25 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag piros zselatinpor
Epres-joghurtos torta

Elkészítése

Egy nagy tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, miközben fokozatosan hozzáadjuk a habfixálót. Ezután belekeverjük a joghurtot, a porcukrot, és végül 10 dkg kockára vágott epret is. A krémet hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a piskóta.

A piskótatésztát a szokásos módon készítjük el 4 tojásból, 8 dkg cukorból, lisztből és egy kevés szódabikarbónából. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leválasztjuk a formáról, hogy a tálaláskor ne legyen probléma. Eltávolítjuk a sütőpapírt, megtisztítjuk a tészta oldalát, és gondosan visszahelyezzük a tortaformába.

A kihűlt piskóta tetejét megkenjük lekvárral, majd egyenletesen rátesszük a habos-joghurtos krémet. A maradék epret tetszés szerint elrendezzük a tetején, majd ráöntjük a langyos zselatint.

Sztori

Kisöcsém szinte minden évben ezt a tortát kéri tőlem. Bár nem a legolcsóbb desszert, az íze és a megjelenése teljesen kárpótolja a pénztárcát! Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/epres-joghurtos-torta/